RAZGOVOR S AUTORIMA

U Razgovoru s autorima predstavit ćemo Rafu Calila, autora filma ”Forest People” i Alexandera Hicka, autora filma “Thinking like a Mountain”. Razgovor će moderirati Jorijn Neyrinck, ravnateljica organizacije Workshop intangible cultural heritage i Tamara Nikolić Đerić, viša kustosica i ravnateljica ETNOFILm festivala.
Razgovor s autorima održat će se 13.11., od 15:00 do 16:00 sati, prema srednjoeuropskom vremenu.
Za pristup Razgovoru s autorima možete se prijaviti preko sljedeće poveznice:

https://zoom.us/…/tJcrce2vrDkoHNAFsOKbyzfldDAsRCsLQalm

 

Jorijn Neyrinck komparativni je antropolog. Koordinira organizaciju Radionica nematerijalne kulturne baštine od 2003. (zvana tapis plein do 2017.), preuzevši tako vodstvo na terenu vezano uz razvoj i mrežnu suradnju oko zaštite nematerijalne kulturne baštine. Jorijn djeluje kao aktivni posrednik u kulturi i neovisni stručnjak, povezujući zajednice ICH-a (nematerijalne kulturne baštine), kreatore politika, državne službenike, institucije, nevladine organizacije, civilno društvo…

Jorijn je potpredsjednica Flamanske komisije za UNESCO u Belgiji, školovana je voditeljica za UNESCO-ovu Konvenciju iz 2003. te je članica Tijela za procjenu Konvencije iz 2003., od 2020. do 2023. Jorijn također ima veliki interes prema tzv. ”world cinema” kinematografiji i vizualnoj antropologiju. Dugi niz godina bila je jedna od kustosica programa Cinema Novo Filmfestival u Belgiji (danas Mooov).

 
Sponzori
Suradnici

Copyright 2020.